A kosár üres
Alkatrészek Termékkategóriák
Kereső

Notebook gyártók rövid története, érdekességek és notebook családok elemzése. #2

 

HP

notebook brends

A Hewlett-Packard Company, röviden HP, jelenleg a világ legnagyobb IT-vállalata, amely a PC-iről és nyomtatóiról lett világhírű. Központja a kaliforniai Palo Altóban van, de világszerte képviseli magát a számítógépes, nyomtatási, fényképészeti termékeivel, valamint a kapcsolódó szoftverekkel és szolgáltatásokkal.
 1939. Január 1. én alapították ketten és egyben róluk is lett elnevezve a cég: (David PackardWilliam Redington Hewlett)
 
 

Az HP termékkínálata:

 

Mit jelentenek a számok?

 

A százas helyiértéken lévő számjegy a gép kategóriáját jelzi (minél magasabb, annál jobb), a tízes helyiértéken pedig a kijelző méretét jelöli a gyártó (a 4 például 14 hüvelyknek felel meg).

Az egyes helyiértéken 0 vagy 5 szerepelhet, a 0 az Intel processzort jelöli, az 5 pedig az AMD-t.

Az x360 nevet az érintőkijelzős, átfordítható 2-in-1 gépek kapják, míg x2-re a szétpattintható hibrideket keresztelik.

Ha egy notebook nevében csak egy ”t” szerepel (mondjuk Envy 13t), akkor az egy érintőkijelzős, de nem átfordítható eszköz. Ezt követheti még egy G1, G2, stb jelölés, ami egyszerűen a generáció feltüntetése.

Ezek alapján már könnyű összerakni, hogy a ProBook 440 G3 név mögött egy harmadik generációs, 14 hüvelykes, Intel processzorral szerelt gép rejlik.

 

Spectre

 

Spectre

Az osztályelső!

Ezeknek a laptopoknak elég borsos áruk van, cserébe viszont egy igazán prémium konstrukcióval van dolgunk. Lélegzetelállító dizájn, gyönyörű kijelző, pehelykönnyű, mégis masszív kialakítás és kiemelkedő teljesítmény jellemzi ezeket a notebookokat. Ezzel a sorozattal azokat a vásárlókat vette célba a HP, akik a legjobbat keresik. A hétköznapi modellek mellett itt számos hibriddel is találkozunk.

 

Envy

 

EnvyHa fontos a kinézet!

 

Viszonylag ritkán fordul elő, hogy a laptopunkkal hódítunk, de egy HP Envy géppel a hónunk alatt sehol nem kell majd szégyenkeznünk. A gyártó gyönyörű, letisztult dizájnnal alkotta meg ezeket a laptopokat, közben pedig olyan extrákról sem feledkezett meg, mint az élénk színekkel operáló kijelző vagy a Bang&Olufsen hangrendszer. Ha valaki üzleti célokra használná a gépet, az akár ujjlenyomat-olvasóval is kérheti.

 

 

EliteBook

 

EliteBook

Az üzleti élet királya!

 

Az EliteBook családot elsősorban nagyobb vállalatok számára alkotta meg a HP, ahol a biztonság és a strapabíróság is fontos szempont. Ezeket a gépeket nem csak különböző biometrikus szenzorokkal pakolták meg, hanem rengeteg egyéb hardveres és szoftveres biztonságtechnikai megoldást is alkalmaztak, egyes modellek pedig még a katonai felszereléseknél elvárásnak számító MIL-SPEC szabványnak is megfelelnek. A Folio megjelölésű változatok a szokásosnál is vékonyabbak, elegánsabbak.

 

 

ProBook

 ProBook

Kisvállalkozásoknak!

 

Ha valaki nem engedheti meg magának, hogy bevásároljon az EliteBook sorozatból, akkor sem kell messzire mennie: az első logikus lépés a ProBook széria, ami alacsonyabb árának köszönhetően nyilván nem olyan lenyűgöző, mint csúcskategóriás testvére, de így sincs okunk panaszkodni a kialakítás vagy a teljesítmény miatt.

 

 

 

 

                                    ZBook

 

 ZBookA mérnökök választása!

 

 A kreatív szakmában dolgozók, videókkal foglalkozók és mérnökök elismerően bólintanak a ZBook láttán. Ha egy bivalyerős munkaállomásra van szükségünk, amit bárhová magunkkal vihetünk, akkor ezt a szériát nekünk találták ki. A Quadro grafikus chippel szerelt szörnyeteg hatalmas teljesítményre képes, és természetesen ujjlenyomat-olvasóval is kérhetjük, ha biztonságban akarjuk tudni a szellemi termékünket.

 

 

 

„Notebook”

 

notebook

 

Ha minden mindegy!

 

 A világ legunalmasabb neve mögött ha nem is a világ legunalmasabb notebookjai rejlenek, kétségtelen, hogy ebbe a szériába nem ölt túl sok energiát a HP. Műanyag borítás, tompa színekkel dolgozó kijelző és visszafogott teljesítmény jellemzi őket. Nem kifejezetten lenyűgözőek, de ha nagyon szegényes az eklézsia, akkor ezek is elvégzik a rájuk bízott feladatot.

 

 

 

Pavilion

 Pavilion

Prémium minőség elérhető áron!

 

Ha valaki nem tudja megfizetni a Spectre gépeket, de hasonlóan igényes kialakításra vágyik, annak a Pavilion sorozat lehet az ideális választás. Ebben a családban a remek üzemidővel érkező 2-in-1 gépektől kezdve a combosabb grafikus kártyával szerelt, de még elérhető árú gamer notebookokig szinte minden megtalálható. Az árból persze valahol le kellett faragni, ami a legtöbb esetben a kijelző rovására történik.

 

Omen

Omen

 

A gamerek álma!

A HP notebookjait elsősorban az üzleti szférához kötjük, de gamer vonalon is van mit a tejbe aprítaniuk. Combos hardver, remek kijelző, csilli-villi kialakítás jellemzi őket. Ezek a gépek akkor sem esnek kétségbe, ha a legújabb játékokkal teszteljük a képességeiket. A Voodoo szériából kifejlődő családhoz immár nem csak notebookok, hanem extravagáns asztali gépek is tartoznak.

 

 

 logo top