A kosár üres
Alkatrészek Termékkategóriák
Kereső

5 tipp a laptop játékélménye javítására!

 

5 tipp a laptop játékélmény javítására!

 

169

 

Sajnos egyelőre úgy látszik, hogy a laptopokon való játék futtatás sosem lesz tökéletes...

Kompromisszumokat kell kötnünk a konzol és PC piachoz képest!

A tény az, hogy egy olyan eszköz, ami arra lett tervezve, hogy hordozható, lehűthető konfigurációval rendelkezzen, mindeközben dizájnos is legyen, nem kedvez a GAMER vonalnak! Kivételt képeznek ez alól a tipikusan erre tervezett szériák.

Persze ez nem azt jelenti, hogy teljesen alkalmatlanok a notebookok egy kis 3D kikapcsolódásra akár üzleti szériáról is beszélünk

Az okostelefonok megjelenése óta sokkal kisebb azoknak a köre, akik olyan játékkal játszanának útközben, amihez komolyabb hardver szükséges.

 

Íme, 5 tipp a laptop játékélménye javítására:

 

 1.„Addig nyújtózkodj ameddig notebookod ér”

giphysuper.gif
 

Egy régebbi favorit, egy kevésbé hardverigényes játék..

Ne akarjunk csúcs játékokkal játszani notebookon! Ellenőrizzük a hardvert akár a Finalwire világhírű segédprogramjával az AIDA64 el és vessük össze a gépigény adatbázissal! (Gépigény.hu)

Íme 20 notebookon játszható favorit!

 

 2. Állítsd át a felbontást!

laptop kijelzo felbontasa
 

A legjobb teljesítmény elérése érdekében, különösen az igényesebb játékoknál, válaszunk kisebb felbontást. Jobb, ha a játékmenet gördülékenyebb, mintha a szebb megjelenés miatt 10 FPS-el fut a játék!

Próbáljuk ki a különböző felbontásokat és teszteljük a Fraps igyenes programjával a képkocka sebességét. Általánosságban elmondható, hogy 30 FPS felett már nem érzékel akadozást a szemünk.

Ugyanez a helyzet a részletességek beállításával.

Füst, árnyékok, modellek részletesség, látótávolság, víz részletessége és fizikája.

Elképzelhető, hogy maga a játék tökéletesen futna magasabb felbontáson, ha a látható távolságot lecsökkentjük minimálisra, hiszen ilyenkor a távol eső objektumokat egyáltalán nem számolja a hardver! Ki kell próbálni több beállítást!

Az anti-aliasing az élek simításáért felel, azonban erős hardvert kíván, kapcsoljuk ki.

 

 3. Kívül belül tartsuk rendben, tisztán a laptopot!

05 IMG 0034laptop cleaning
 

Idővel az operációs rendszerünk megtelik nem használt alkalmazásokkal, adatokkal. Szortírozzunk!

- Használjunk ideiglenes fájl és registry tisztítókat.

- Tiltsuk le az automatikusan induló programokat, amiket nem használunk!

- Állítsuk teljesítménycentrikusra az energiagazdálkodást!

- Évente 1x mindenképpen tisztíttassuk a notebook hűtőrendszerét, ez nagyon fontos, ha túl melegszik, csökken a teljesítmény és lelassul!

Nyomjuk meg a Ctrl-Alt-Del gombokat együtt, majd kattintson a Feladatkezelő gombra, itt megtudhatjuk, mely alkalmazások használják a legtöbbet a CPU-t, memóriát és a tárolót. Lehetőség van a háttérfolyamatok bezárására is, de ügyeljenünk arra, hogy ne zárjunk be semmit a Windows rendszerfolyamataiból (ha nem vagyunk benne biztosak, ne zárjuk be).

Győződjünk meg arról, hogy az illesztőprogramjaink naprakészek. Ne a windows Update rendszeréből! A gyártói oldalakról vagy az általuk kínált „UPDATER” programokat használva.

Videóvezérlő drivert mindenképpen az AMD vagy az NVIDIA hivatalos oldaláról töltsük le ahol már detektálja a weboldal a hardvert, így nekünk a kiválasztással bajlódni legtöbbször már nem kell!

 

 4. Vedd kézbe az irányítást!

07 110425 life as a pro gamer
 

Ha nincs hely az egérnek akkor mi egy vezeték nélküli gamepad-et ajánlunk, ezzel sokkal

kényelmesebb  a játék!

Fontos, hogy támogassa a Windows operációs rendszert!

 

 
 
 
5. Akkumulátor üzemidő
 

Ha lemerül az akkumulátor a játéknak vége!

Egyszerűen csökkentsük a fényerőt, addig, amíg még élvezhető a látvány!

Ha még energiát szeretnénk megtakarítani, az energiagazdálkodásnál a fent említett Teljesítménycentrikus módot átállíthatjuk Kiegyensúlyozott módra, ugyanis nem tetemes a különbség.

Összefoglalva, a legtöbb notebookot nem játékra tervezték (kivéve az erre a célra szánt szériákat), de persze bizonyos kompromisszumokkal bárki élvezheti kedvenc játékát!

 

 

Laptopszerviz